Ii rákoczi ferenc CSERKÉSZHÁZ

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

2021, képek a felújításról, beruházásról. A Magyar Katolikus Diaszpóra támogatása által vásárolt eszközök bemutatása.

partnereink:

BK Aberturas

Fulgurat

LYV Hierro

M-Elek Electricidad

Hungarikum

HJ Diseño

2021, képek a cserkészház felújításáról.

RÁKÓCZI FERENC CSERKÉSZOTTHON

“Még sokat kell küzdenünk, amíg a telekből otthon lesz. A legnehezebben már azonban túl vagyunk, talaj van a talpunk alatt.” – Ezt írták 1965-ben a Buenos Aires-i cserkészek amikor is Fenntartó testületük jogilag is elismerést nyert mint az EMESE Kultúr Egyesület. Az alapítás óta sok év eltelt s közben bebizonyosodott, hogy argentín cserkésztestvéreinknek nem csak, hogy talaj van a talpuk alatt hanem már tető is a fejük felett. 1976 október 9-én a cserkészcsapatok beköltözhettek az új cserkészotthonba.

De mondjuk el röviden hogyan is történt ez az új honfoglalás…

Leánycserkészek kezdték a tervet szőni, de szükséges volt hozzá a férfikéz is. Így érték el, hogy 1974 közepére amikor Buenos Aires északi vidékén működő cserkészcsapatok elhatározták, hogy az EMESE eddigi gyűjtött vagyonát, csapatonként 5-5 millió régi argentín pesoval meggyarapítva, közös erőfeszítéssel megépítik a cserkészházat.

1975 május elsején gyűltek össze, cserkészek és szülők egyaránt, a Hungária által 50 évre ingyen átengedett telken az első kapavágásra illetve ásónyomra. 1975 november 15-én már a földszint tető alá kerülését ünnepelhették egy nagy “asadóval.” 1976 május 15-én szintén ebéd keretében ünnepelték a bokréta ünnepet. A II. Rákóczi Ferenc cserkészházat október 9-én szentelték fel ökumenikus istentisztelet keretében. A cserkészház nemcsak a csapatoknak ad otthont négy nagy szobával és raktárral; hanem a csapatparancsnokoknak és az EMESE vezetőségének közös szobája is van; továbbá a regösöknek raktárt és a Zrinyi Ifjúsági Körnek is összejöveteli helységet biztosít.

Az argentín cserkészeink nagy álma ezzel megvalósult, saját cserkészotthonuk lett. Ennek az álomnak a megvalósításában számtalan cserkész , szülő és pártfogó segített. Nevüket örökre őrizni fogja a ház.
https://kmcssz.org/site/tortenetunk/

A II Rákoczi Ferenc Cserkészház építkezése https://kmcssz.org/site/tortenetunk/